Çocuklarda Karın Ağrısına Dikkat Edin!

Çocuklarda Karın Ağrısına Dikkat Edin!

Ebeveynler tarafından dikkate alınmayan ancak ciddi sağlık tehlikeleri doğuran rahatsızlıklardan birisi çocuklarda karın ağrısıdır. Aslında birçok ebeveyn bu konunun üzerine düşmektedir. Ancak zaman içerisinde çocukların karın ağrısını bahane olarak söylemesi durumun ciddiyetini arka planda bırakmaktadır ve ebeveynlerin bunu bir bahane olarak algıladığı gözlemlenmektedir. Aslında çocuklarda var olan bu tür hastalıklar ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu gibi durumlarda çocukların muayene edilmesi ve sağlık sorunlarının tespit edilmesi gerekir. Karın ağrısı şikayeti bulunan çocuğunuz için uygun hastaneye giderek gerekli muayeneleri yaptırabilir, var ise rahatsızlığı için uygun tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz.

Günümüzde çocuklar tarafından sıklıkla duyulan şikayetlerden birisi olan karın ağrısı sadece basit bir ağrıdan ibaret değildir. Bunun birçok rahatsızlığa neden olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarını ön plana çıkardığı da bilinmektedir. Çocuklarda görülen bu tip sağlık sorunları; Akut Gastroenterit, Parazit Efestasyonu, Apandisit, Gıda zehirlenmesi, Gaz sancısı, Barsak tıkanıklığı, İdrar yolu enfeksiyonu, Hepatit, Jinekolojik nedenler, Kronik karın ağrısı, Fonksiyonel karın ağrısı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu tip sağlık sorunları önemsenmediği takdirde ciddi problemler yaşamanız muhtemeldir. Bu nedenle basit bir karın ağrısı olsa bile tekrarlamasını beklemeden muayene edilmesi için çocuğunuzu en yakın hastaneye götürmelisiniz.

Çocuklarda Karın Ağrısı ile İlgili Alınabilecek Önlemler

Karın ağrısı ile ilgili olan birçok rahatsızlık bulunmaktadır. Bu tür rahatsızlıklar için ilk etapta uzman doktora görülmek gerekir. Böylece var olan rahatsızlıklar ile ilgili en uygun tanıyı uzman doktor koyar ve bu tanı doğrultusunda uygun tedavi yöntemi izlenir. Eğer herhangi bir rahatsızlık riski yoksa bunu da yine en uygun yol ile öğrenmiş olursunuz. Tıbbi müdahaleler gerektiren rahatsızlıkların geciktirilmemesi gerektiği önemli bir husustur. Özellikle çocuklar için dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Ebeveynlerin bu konuda dikkatli olması ve gerekli önlemleri alarak en uygun metodu uygulaması gerekir.

Birçok ebeveyn karın ağrısı şikayeti bulunan çocuğa farklı şekilde müdahale etmektedir. Bu tür müdahaleler daha ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bilinçsiz bir şekilde henüz belli olmayan bir rahatsızlığa farklı şekilde tedavi uygulamak veya kocakarı ilaçları ile rahatsızlığın önüne geçmek ciddi sorunlar doğuracaktır. Bu tür şikayetlerde yapılması gereken doktora görünmek ve doktorun önerilerini dikkate alarak bu bağlamda çözümler üretmektir. Asla ve asla karın ağrısı şikayetine yönelik farklı tedavi uygulamaları yapılmaması gerekir.

Karın ağrısı şikayetlerinde ilk etapta çocuk kendisini iyi hissedecek şekilde konumlandırılmalıdır. Genellikle sırt üstü yatma pozisyonu idealdir. Fakat çocuk nasıl rahat hissediyorsa o şekilde tutulabilir. Karın ağrısı olan çocuğa bir şeyler yedirilmemelidir. Fakat su içirilmesi faydalı olacaktır. Gıda takviyesi yapılmadığı gibi herhangi bir ilaçta verilmemelidir. Çocukta gelişen komplikasyonlar not edilmeli ve bu notlar doktora danışılmalıdır. Aynı zamanda karın ağrısının bahane olarak sunulmaması konusunda çocuk bilinçlendirilmelidir.

 

Sosyal Medya'da Paylaş

Yazar Hakkında

CEPTE SAĞLIK

Cepte Sağlık; online aile sağlığı merkezidir. Türkiye'nin en büyük Fiziksel, Mental ve Sosyal Sağlık Platformunda yüzlerce alanında uzman doktor veya psikolog ile hemen online görüşme yapabilir, evde ...

WhatsApp