ROMANTİK İLİŞKİLERDE KAHRAMANLIK KOMPLEKSİ

ROMANTİK İLİŞKİLERDE KAHRAMANLIK KOMPLEKSİ

  • 441 Görüntüleme

Romantik İlişkilerde, Kurtarıcı Rolü ve Kahramanlık Kompleksi Üzerine

Bazı romantik ilişkilerde, problem çözmekle uğraşan bir taraf vardır. Bu kişiler her zaman bir çözüm olduğuna inanırlar ve çözümü hep kendileri bulmak ve uygulamak zorunda hissederler. Kahramanlık kompleksine sahip bireyler her şeyi düzeltebileceğine dair inanç geliştirirler. Pek tabi yalnızca romantik ilişki içerisinde gelişmez bu tutum başka durumlarda da kendini gösterebilir. Romantik ilişkide nasıl görünür?

Karşıdaki kişinin sorununu da kendi sorunu gibi gören, ona her koşulda yardım eden ve bu sorunu aşabiliriz diye kendini yiyip bitiren bir vaziyette görünebilir. Yardım eden, umutlu görünen taraflar size bir olumsuzluk belirtmeyebilir ancak burada fark edilmesi gereken ben sürekli neyi düzeltmeye, çözmeye çalışıyorum?

Aslında içinde büyüdüğümüz aile bizlere yetişkin yaşamımızda nasıl biri olacağımız hakkında bilgiler verir. Çocukluğumuzdan beri eğer hep sorun çözmek ile uğraşmışsak, muhtemelen gidip bulacağımız kişiler de problemleri olan kişiler olacaktır. Çünkü hayattaki rolümüzün sorun çözücü olduğunu benimsemişizdir ve hayatta bu rol aktif olarak devam eder, bu rolü beslemek adına da sürekli sorunlu kişileri seçeriz. Bu kişilerin iyi hissetmesi, yeterli ya da değerli hissetmesi için sorun çözmesi ya da kurtarıcı olması gerektiğine dair içsel –meli –malıları vardır.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yazar Hakkında

WhatsApp